I boken Spotify inifrån har ekonomijournalisterna Sven Carlsson och Jonas Leijonhufvud granskat världens största musiktjänst. Foto: TT

Ny bok skildrar Spotify bakom kulisserna

Publicerad

I boken Spotify inifrån har ekonomijournalisterna Sven Carlsson och Jonas Leijonhufvud granskat världens största musiktjänst. En berättelse som börjar i Rågsved och slutar på Wall Street.

– Vi ville berätta vad som hänt bakom kulisserna, och det som Spotify själva inte berättat, säger Jonas Leijonhufvud.

Genom intervjuer med ett 70-tal källor och tillgång till hemliga dokument berättar boken Spotify inifrån om hur entreprenörerna Daniel Ek och Martin Lorentzon startade upp vad som senare kom att bli världens största online-musiktjänst.

Det svenska bolaget som bildades 2006 har i dag över 100 miljoner betalande användare. Enligt den senaste kvartalsrapporten som publicerades under måndagen har bolaget gått med en förlust på 500 miljoner kronor.

– De skulle kunna gå med vinst i år, men de har lagt fyra miljarder kronor på att köpa tre poddbolag. De investerar ständigt i produkten och tillväxten, säger Jonas Leijonhufvud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.