Foto: Skärmdump/Tore Sætre/CC

Ny podd om Bulletins uppgång och fall

Uppdaterad
Publicerad

Nättidningen Bulletin har varit skandalomsusad sedan starten, men trots många motgångar har den ändå överlevt. Nu ser framtiden extra mörk ut i och med att tidningen verkar bli utan presstöd. I Svenska Dagbladets nya poddsatsning skildras tidningens uppgång och fall.

Svenska Dagbladet nya dokumentärpodd avslöjar också att ursprungsplanen var att ta över just samma tidning. Men plan B blev att starta nättidningen Bulletin i början av 2021.

Reportern Christian Daun har tillsammans med producenterna Adam Svanell och Martina Pierrou letat sig in bakom kulisserna på uppstickaren som med hög svansföring jämförde sig själv med New York Times.

- En historia om drömmar, kaos och förbittring. Men också ett mediedrama som många följde med en icke oansenlig dos skadeglädje, säger reportern Christian Daun.

I dokumentären får lyssnaren, förutom intervjuer med flera nyckelpersoner, också ta del av den mängd av hemliga inspelningar från redaktionens stormiga möten.

– Det finns exempel på många personer som har vänt och gått från möjliggörare till destruktörer. Ex-Bulletinare som verkligen kommer att lägga manken till för att ösa grus i maskineriet, säger Christian Daun.

I podden avfärdar en av Bulletins grundare, Tino Sanandaji, många av anklagelserna som riktas mot nättidningen från tidigare medarbetare.

– Det finns ingen substans i de här anmälningarna, säger han i podden.

Se mer i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.