• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

The Beatles-medlemmarna Ringo Starr, John Lennon, Paul McCartney och George Harrison vid en ceremoni vid Buckingham Palace i London 1965. Foto: AP Photo/TT

Okända filmrullar med The Beatles hittade i brödburk i Wales

Publicerad

Borttappade och tidigare okända gamla filmrullar med The Beatles har kommit fram under en husrensning i Cardiff i Wales, rapporterar BBC. Materialet hittades i en gammal brödburk.

Materialet på de gamla filmrullarna är inspelat i Cardiff 1960-talet. Man kan se en lokal journalist som försöker intervjua The Beatles på skämthumör. Bland annat påstår John Lennon att Paul McCartney har fem barn i staden Swansea. Ringo Starr säger att nästa Beatlesfilm ska bli en västern.

”Ljud- och bildkvaliteten är fantastisk”

Man kan även se när bandet gör en tolkning av ”There's no business like show business” och gör grimaser under intervjun.

– Ljud- och bildkvaliteten är fantastisk. Jag antar att de här inte har setts sedan 1965, säger Paul Fairweather från auktionshuset Omega Auctions, till BBC.

Anslutning till andlig guru

Andra bilder från 1967 visar den andliga gurun Maharishi Mahesh Yogi och The Beatles som ifrågasätts om deras anslutning till hans läror.

– Naturligtvis är det inte en dyrkan och om vi inte tar det seriöst skulle vi inte vara här, sade John Lennon i klippet.

Filmrullarna värderas nu till 10 000 pund, motsvarande cirka 120 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.