Oprah Winfrey har beställt 26 stora reklamtavlor med ett foto av Breonna Taylor. Foto: Dylan T. Lovan/TT

Oprah Winfrey i affischkampanj mot rasism

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska programledarikonen Oprah Winfrey har beställt 26 stora reklamtavlor med ett foto av Breonna Taylor som sköts till döds under en polisinsats i mars, rapporterar CNN.

”Kräv att poliserna som är inblandade i mordet på Breonna grips och ställs inför rätta” står det bredvid bilden på de 26 reklamtavlorna – en tavla för varje år av Breonna Taylors liv.

Breonna Taylor var en sjuksköterska som sköts till döds i sitt hem under ett polisingripande och hon har tillsammans med George Floyd blivit en symbol för Black Lives Matter-rörelsen och protesterna mot polisvåldet mot svarta i USA.

Tavlorna ska placeras ut i Louisville i Kentucky där Breonna Taylor bodde.

På omslaget på Oprah Winfreys tidskrift

Tidigare har Oprah Winfrey meddelat att omslaget på septembernumret av hennes tidskrift, O, The Oprah Magazine, kommer att prydas av en bild på Breonna Taylor. Det är första gången i tidskriftens 20 år långa historia som Oprah själv inte syns på omslaget.

”Vi kan inte vara tysta. Vi måste använda den megafon vi har till hands för att höja våra röster för rättvisa. Därför är Breonna Taylor på omslaget för O magazine.”, skriver Oprah Winfrey själv på tisdskriftens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.