Det är oklart om Madonna kommer att uppträda under Eurovision-finalen på lördag. Foto: TT

Osäkert om Madonna uppträder på Eurovision

Uppdaterad
Publicerad

Madonna har sedan tidigare varit klar för ett uppträdande under Eurovision-finalen på lördag. Men det finns flera frågetecken inför den uppmärksammade konserten, som nu riskerar att inte bli av, rapporterar BBC.

I april stod det klart att Madonna skulle uppträda under finalen av Eurovision song contest i Tel Aviv, Israel. Något som bekräftats av Live Nation Israel och Madonnas talesperson. Men hennes uppträdande hänger nu löst, då världsstjärnan inte har skrivit under något kontrakt, rapporterar BBC.

I ett uttalande säger Eurovisions högste chef Jon Ola Sand att EBU (Eurovision broadcasting union) inte har bekräftat Madonnas uppträdande.

Eurovision Song Contest 2019

“Har vi inte ett kontrakt underskrivet kan hon inte uppträda på vår scen”.

Tidigare har Madonnas talespersoner i USA och Storbritannien sagt att hon ska uppträda under finalen med två låtar. En från hennes nya album Madame X och en av hennes tidigare låtar, som ryktats vara Like a prayer.

Förhandlingar pågår

Jon Ola Sand som producerat Eurovision song contest sedan 2010 berättar att förhandlingar fortfarande pågår.

“Förhandlingarna är i ett slutskede – men kontraktet måste vara påskrivet, om inte kan hon inte stå på scen.”, säger Sand i ett uttalande.

Han säger även att de gärna vill välkomna henne på scen, men att allt måste vara klart innan. Det finns redan ett uppträdande inplanerat med tidigare tävlanden som Conchita Wurst, Måns Zelmerlöv, Eleni Foureira och Verka Serduchka. Tillsammans ska de återskapa tävlingens mest minnesvärda händelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision Song Contest 2019

Mer i ämnet