Foto: TT

Osbourne ställer in Nordamerika-turné – väntas till Stockholm i höst

Uppdaterad
Publicerad

Ozzy Osbourne ställer in ännu fler konserter – den här gången ryker hans stundande turné i Nordamerika. Orsaken är att han behöver vårdas för en rad medicinska åkommor, skriver Variety.

– Detta påverkar inte hans Europaspelningar, säger Anna-Clara Olofsson, presstalesperson på Live nation.

Osbourne diagnostiserades nyligen med Parkinsons sjukdom, och under det senaste året har han drabbats av lunginflammation och genomgått en nackoperation efter en fallolycka i sitt hem i Los Angeles.

På fredag släpps hans nya album Ordinary man, men den 71-årige hårdrocksikonen kan inte turnera förrän han genomgått en läkarbehandling i Schweiz.

”Jag är så tacksam för att alla har varit tålmodiga, eftersom jag har haft ett skitår. Tyvärr kan jag inte åka till Schweiz förrän i april och behandlingen tar sex till åtta veckor”, hälsar Osbourne i ett uttalande.

Påverkar inte Sverigespelningen

Den 5 december är det meningen att Osbourne ska spela i Stockholm efter att datumet ändrats flera gånger. Enligt Live nation, som anordnar spelningen, påverkar dagens besked inte den konserten.

– Nej, detta påverkar inte hans Europaspelningar, säger Anna-Clara Olofsson, presstalesperson på Live nation till Kulturnyheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.