Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Påven släpper musikskiva

Uppdaterad
Publicerad

För att sprida sitt budskap om hopp, tro och enighet släpper påven i november poprockskivan Wake Up!

Vatikanen har godkänt att musikdistributionbolaget Believe digital använder sig av påvens böner och tal på flera språk till tonerna av allt från poprock till gregoriansk sång.

På den elva spår långa skivan talar påven italienska, engelska, spanska och portugisiska.

Tidningen Rolling Stone har lagt upp skivans titelspår på sin sida. Där säger påven:

”Vakna, vakna. Herren talar om ett ansvar som herren ger dig. Det är en plikt att vara vaksam. Att inte låta trycket, frestelserna och synderna försvaga vårt förstånd för helighetens skönhet.”

Senare i låten säger påven ”någon som sover kan inte sjunga, dansa och glädjas” och uppmanar lyssnaren att vakna.

Musikern Tony Pagliuca som på 1970-talet grundade det framgångsrika proggbandet Le Orme har komponerat flera av låtarna på skivan. Han säger till Rolling Stones att han gjort en viktig resa till sin tro och att han tackade omedelbart ja när skivans producent Don Giulio Neroni frågade om han ville samarbeta.

– Att min musik tjänar påvens ord och röst har varit en fantastisk upplevelse och en mycket intressant konstnärlig utmaning. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer