Pernilla August gör tv-serie av Kerstin Ekmans roman Händelser vid vatten Foto: Anders Wiklund & Fredrik Persson/TT

Pernilla August regisserar Händelser vid vatten

Publicerad

Regissören och skådespelaren Pernilla August ska regissera en tv-serie som bygger på författaren Kerstin Ekmans prisade kriminalroman Händelser vid vatten, det skriver Moviezine.

En filmatisering av Kerstin Ekmans prisbelönta kriminalroman Händelser vid vatten har flera gånger varit på tapeten – men av olika anledningar inte blivit av.

Nu uppger skådespelaren Alba August i en intervju med Moviezine att hennes mamma Pernilla August kommer att regissera en tv-serie som bygger på boken, och att det sker under 2020.

Projektet ”ligger i sin linda”

– Mamma ska regissera en ny serie baserad på Kerstin Ekmans Händelser vid vatten, som jag vet kommer bli episk, säger hon till filmsajten.

När TT når Pernilla August för en kommentar utbrister hon:

– Hon fick inte alls berätta det!

Pernilla August avslöjar att projektet ”ligger i sin linda”, men säger sedan att hon inte vill kommentera vidare.

Tidigare har regissören Anthony Minghella gjort ett försök att filmatisera romanen utan att lyckas. 2013 skrev Dagens Nyheter att Klas Östergren arbetade på ett tv-seriemanus baserat på boken, där inspelningen beräknades dra i gång under 2014.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer