Förra året var svenska Felix Kjellberg, mer känd som Pewdiepie, världens bäst betalda Youtubeprofil som ägnar sig åt spel. Foto: TT

Pewdiepie: Jag har stängts av i Kina

Uppdaterad
Publicerad

Svenske Youtubestjärnan Felix ”Pewdiepie” Kjellbergs videor går inte längre att se i Kina, uppger stjärnan själv i ett klipp.

– Vi gjorde det, jag är avstängd i Kina, säger Kjellberg i ett klipp på sin Youtubekanal, och tillägger att han inte är särskilt förvånad.

Youtube, Kjellbergs främsta kanal där han har fler än 100 miljoner prenumeranter, är som helhet blockerad av kinesisk censur. Men Kjellberg säger att nu får man inte heller några träffar om man söker på forum eller ”Youtuberelaterade” videor i landet.

Kjellberg har kommenterat och drivit med aktuella händelser, som basketkonflikten omkring NBA och avstängningen av en ”Hearthstone”-spelare som hyllade protesterna i Hongkong.

– Kina är som den där personen på Twitter som inte kan ta någon kritik, utan bara blockar alla, säger Pewdiepie i klippet.

En del användare på forumet Reddit bekräftar svenskens påstående, medan andra har påpekat att det fortfarande går att få träffar på svenskens namn på den kinesiska sökmotorn Baidu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.