”This is the joke.” Pewdiepie hotade med att stänga ner sin Youtube-kanal efter ändringar i tjänsten – efter han fått 50 miljoner följare. När målet uppnåtts tog han glatt de nya följarna och tillkännagav att det hela var en blåsning. Foto: Skärmdump Youtube

Pewdiepie stängde inte kontot

Uppdaterad
Publicerad

Pewdiepie har raderat ett konto, men inte Det kontot. Missnöjd med att Youtube genomfört ett antal förändringar som påverkat prenumerationsflödet meddelade tidigare i veckan den omåttligt populära youtubern att han idag skulle radera sitt konto – efter att ha uppnått 50 miljoner prenumeranter.

Den 27-årige youtube-giganten Felix ”PewDiePie” Kjellberg  med över 50 miljoner prenumeranter gjorde tidigare i veckan ett utspel om att han i protest mot videotjänstens algoritmförändringar skulle radera sin populära kanal i dag, fredagen den 9 december.

Något som han nu alltså gjort. Typ. Kanske.

Ett skämt

Det hela tycks har varit ett skämt. Under fredagskvällen postade han en video där han kommenterade sin tidigare video om att radera kontot, och sa:

– Jag ska radera mitt konto. Men ni vet när man drar ett skämt, och det blir större än vad man tänkte. Det här rapporterades av medier överallt. Nu ska jag hålla min del av löftet.

Man får se hur Pewdiepie raderar ett konto. Men inte det ”rätta” youtubekontot.

– Det där var ett skämt. Det var det. Det var ett skämt, säger youtubern sedan, och visar urklipp från medier som rapporterat om stängningshotet med texten ”Thanks for 50 million subs”, ”tack för 50 miljoner prenumeranter”, över.

Sist i klippet kommer Pewdiepie med ett nytt hot: ”Will delete Pewdiepie at 100 million!”. Också det ett skämt? Kanske visar det sig – om youtubestjärnan får 100 miljoner prenumeranter.

Förändrade algoritmer

Bakgrunden till Pewdiepies missnöje tidigare i veckan har bland annat handlat om att han menar att Youtube försökt ”döda” hans kanal.

Enligt honom har antalet visningar kraftigt gått ned, och att följarna istället för prenumerationsflödet nu får ett rekommenderat flöde, detta beroende på förändringar i Youtubes algoritmer för sidan.

Vid 18-tiden på fredagen fanns kontot fortfarande kvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer