Anna Björklund, Moa Wallin och Bianca Meyer gjorde Della Q mellan 2018 och 2020. Foto: Spotify

Podcasten Della Q splittras – slutar göra avsnitt

Uppdaterad
Publicerad

Podcasten Della Q splittras efter interna konflikter, och gör i nuläget inga nya avsnitt. Det meddelade programledaren Anna Björklund på sociala medier under påskhelgen.

Podcasten Della Q bildades 2018 och blev snabbt flitigt omdebatterad på svenska kultursidor som ett uttryck för en ung och konservativ kulturströmning – en beskrivning programledarna själva haft invändningar mot.

– De flesta kvinnor lever mer konservativt än vad de politiska idealen vill få dem att göra. Det intersektionella perspektivet som ska appliceras på varenda vardaglig detalj har ju kanske inte så mycket bäring i de flesta svenska kvinnors liv, sa Anna Björklund till SVT i samband med programstarten 2018.

Splittras efter konflikt

Under påskhelgen meddelade programledaren Anna Björklund att podcasten inte kommer att släppa några nya avsnitt, och att de två andra programledarna Moa Wallin och Bianca Meyer lämnat produktionen efter interna konflikter.

Della Q prisades med Guldörat 2019, i kategorin årets nykomling. Podden hann ge ut 90 avsnitt, och har under en längre tid figurerat på Spotifys topplista över platfformens mest lyssnade poddar, men har inte offentliggjort några exakta lyssnarsiffror.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.