Det kändes väldigt skönt, men det var också något jag trodde skulle hända, säger Margaux Dietz i ett kommande avsnitt av Söndagsintervjun i P1. Foto: TT

Polisutredningen mot Margaux Dietz läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Polisutredningen mot influencern Margaux Dietz läggs ned, rapporterar Sveriges Radio. Dietz utreddes för olaga integritetsintrång efter att ha publicerat en video på Youtube på en utslagen och blodig man som låg utanför hennes dörr.

I videoklippet på Youtube sågs Margaux Dietz filma mannen och låta sin femåriga son peta på honom. Hon ringer sedan sin personliga tränare innan hon larmar polisen. Klippet ljudsattes också med lustiga effekter. Videon orsakade en kritikstorm, och efter att det publicerades i november 2022 så bröt flera företag sina reklamsamarbeten med influencern.

Dietz publicerade senare en ursäkt där hon skrev att det inte är ”okej att exploatera människor som befinner sig i en utsatt situation eller att utsätta sina barn för potentiell fara”.

I Söndagsintervjun i P1 berättar hon nu att polisutredningen mot henne lagts ner.

”Jag hoppas nånstans att vi inte behöver älta den här händelsen för evigt”, säger Margaux Dietz i intervjun.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.