Artisten Silvana Imam Foto: Claudio Bresciani/TT

Popkollo får 350 000 från Roskildefestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Roskildefestivalen skänker motsvarande drygt 350 000 kronor till organisationen Popkollo – ett musikläger som riktar sig till tjejer, icke-binära och transpersoner. Det är artisten Silvana Imam som har fått välja vilket ändamål som får ta del av överskottet från föregående års festival.

Organisationen Popkollo får ta del av Roskildefestivalens öronmärkta pengar från överskottet från föregående års festival. Summan, som landade på motsvarande 350 000 kronor, kallas ”orange donation” och det är tradition att en artist får välja vart den ska gå.

I år har artisten Silvana Imam fått välja vilket ändamål som ska få ta del av pengarna.

”Popkollo är en icke vinstdrivande organisation med superviktiga värderingar. Jag har gjort två somrar där som musikcoach och jag tror att de kan förändra ännu mer med dessa 250 000. Jag är även ärad att vara den som öppnar huvudscenen på Roskilde, det kommer att bli eld!”, säger Silvana Imam i ett uttalande.

Popkollo är ett musikläger som riktar sig till tjejer, icke-binära och transpersoner. Årets Roskildefestival inleds i dag, onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.