Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Ashton Kutcher, Mila Kunis, Drew Barrymore och Colleen Ballingers videor i klippet. Och hör vad Pr-experten Tanja Tabrizian har att säga om dem. Foto: Instagram

Pr-experten: Därför håller inte kändisarnas ursäktsvideor

Publicerad

Nyligen har flera amerikanska kändisar publicerat videor där de ber om ursäkt och bemöter kritik. Men varför har ursäkterna inte mottagits väl och till och med hånats i sociala medier?

Rolling Stone skriver att så kallade “mea culpa”-videor (ursäktsvideor) blir mer och mer pinsamma. De syftar på förlåtinlägg från kändisar som Ashton Kutcher, Mila Kunis, Colleen Ballinger och Drew Barrymore.

Samtliga har på olika sätt fått skarp kritik från vad flera följare menar är oacceptabla beteenden.

”Ber djupt om ursäkt”

Skådespelarparet Ashton Kutcher och Mila Kunis lade upp en video där de allvarsamt säger förlåt för ett brev de skrivit till domaren i rättegången för deras gamla “That 70s show”-kollega Danny Masterson, som dömts för våldtäkt. Flera menade att brevet lät som ett försvar av Masterson, vilket paret förnekar.

Skådespelaren och pratshowvärden Drew Barrymore säger i en video att hon ”ber djupt om ursäkt till författare och fackförbund” för att först ha tänkt sända sin show trots den pågående film- och tv-strejken i Hollywood. 

Och Youtubern Colleen Ballinger tog till ukulelen när hon lade upp en video där hon sjungandes förnekar anklagelser om att hon betett sig olämpligt mot minderåriga följare.

”Jag är ledsen jag kommer inte ta den vägen att erkänna lögner och rykten”, sjunger hon bland annat.

Hör pr-experten Tanja Tabrizian om varför hon tror att videorna har kritiserats i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.