Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pratshowvärdarna Bill Maher och Drew Barrymore får kritik för att de återupptar sina program under den pågående strejken i Hollywood. Foto: ”Real time with Bill Maher”/”The Drew Barrymore show”

Pratshowvärdar återupptar produktion trots strejken

Uppdaterad
Publicerad

De amerikanska pratshowvärdarna Drew Barrymore och Bill Maher återupptar sina program, trots den pågående strejken i Hollywoods film- och tv-bransch. Besluten har väckt kritik från fackförbundet WGA.

”Jag har fattat beslutet att sända showen för första gången sedan strejken startade. Showen bär visserligen mitt namn men det här handlar om mer än bara mig”, skriver Drew Barrymore på Instagram.

Petad från National Book Awards

Beslutet att låta ”The Drew Barrymore show” återvända till rutan när en stor del av den amerikanska tv-världen är pausad har kritiserats. Bland annat av de strejkande manusförfattarnas fackförbund Writers guild of America (WGA) som protesterade utanför Barrymores studio.

De menar att återupptagandet av showen går emot strejkens mål att inte producera tv-och film innan författare och skådespelare får bättre villkor.

Barrymore har till följd av detta också blivit petad som värd för ett av USA:s finaste litteraturpris, National Book Awards.

Bill Maher kritiseras

Även pratshowvärden Bill Maher återupptar sin pratshow ”Real time with Bill Maher”, utan manusförfattare. Ett beslut som WGA på X, tidigare Twitter, skriver är ”en besvikelse”.

Enligt The Hollywood reporter kan pratshower fortsätta sända så länge de inte anställer manusförfattare som är anslutna till fackförbundet WGA. Skådespelare som gästar showerna får inte heller marknadsföra pågående projekt enligt skådespelarfacket SAG-AFTRA som också strejkar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Strejken i Hollywood på 60 sekunder. Foto: EPA/CAROLINE BREHMAN

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.