Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Margaux Dietz: ”Hatet är det sjukaste jag varit med om”

Uppdaterad
Publicerad

Influeraren Margaux Dietz film där hon och hennes femårige son petade på och skrattade åt en sovande man i hennes trapphus utlöste en storm av kritik och ilska. Hon själv bad om ursäkt via sitt Instagramkonto och har sedan dess varit helt tyst. Nu berättar hon hela historien för SVT:s Edit i dokumentären “Kan vi förlåta Margaux?”.  

Den 3 november publicerade Margaux Dietz filmen som fick hennes följare att rasa. I filmen hittar hon en man sovandes utanför hennes lägenhetsdörr. Mannen filmades av både Margauxs filmare och henne själv.  

Även om klippet plockades bort hann innehållet få spridning. Under dagarna som följde avslutade flera företag sina samarbeten med influeraren och debatten spred sig långt utanför hennes egna kommentarsfält. 

Polisanmäldes

På sin Instagram publicerade Margaux Dietz en ursäkt för klippet och berättade att hon haft kontakt med mannen i filmen. 

“Han bad om ursäkt till mig för att han somnat utanför fel dörr och meddelade att han mådde bra och nu befann sig på rätt plats i samma fastighet”, skrev hon i inlägget. 

Filmen resulterade i en polisanmälan där utredningen fortfarande pågår samt en orosanmälan till socialtjänsten som lades ner.  

– Jag vet att jag har gjort fel. Jag känner kritiken. Men hatet som föds ur ett drev är det sjukaste jag varit med om, säger Margaux Dietz i dokumentären.

Se Edit: Kan vi förlåta Margaux? i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.