Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Premiär för inställd säsong av ”Paradise hotel”: ”Trodde det var ett skämt” Foto: Nent, Ulf Sandlund

Premiär för inställd säsong av ”Paradise hotel”: ”Trodde det var ett skämt”

Uppdaterad
Publicerad

Den 15:e säsongen av ”Paradise hotel” ställdes in efter anklagelser om flera sexuella övergrepp i säsong 14. Två år efter inspelning är det trots detta idag premiär för säsongen – vilket lett till blandade känslor bland deltagarna.

En av deltagarna i den berörda säsongen är Jesper Bengtsson, som även har varit i två tidigare omgångar. Han menar att han och flera av deltagarna blev chockade när de fick höra om beslutet att ändå sända säsongen.

– Jag tänkte, det här måste vara ett skämt, säger han till Kulturnyheterna.

Stoppades efteranklagelser

Det var våren 2021 som den pågående 14:e säsongen av dokusåpan ”Paradise hotel” stoppades då två kvinnor anklagade en manlig deltagare för sexuella övergrepp. En förundersökning upprättades av polisen men lades senare ned.

När saken uppdagades var den nästkommande säsongen redan inspelad, men tv-bolaget Nent valde att lägga ner även denna och satsade i stället på det nya konceptet ”Paradise” och mer fokus på samtida värderingar.

Uttryckt missnöje – ”Känner empati”

Nu sänds säsongen ändå och visas av gratistjänsten Pluto TV, vilket rört upp känslor bland deltagarna i den berörda säsongen. I Expressen har flera av deltagarna uttryckt sig anonymt om att de bland annat känner sig överkörda av och har lagt programmet bakom sig.

Jesper Bengtsson har förståelse för de deltagare som uttryckt missnöje.

– Jag tycker det är tråkigt för de deltagarna som valt att gå en annan väg i livet som inte längre ser positivt på den här typen av medverkan. Och för de här personerna känner jag givetvis empati, säger Jesper Bengtsson.

Bengtsson som tidigare varit med 2019 och 2021 ser det själv som positivt att den ställda säsongen nu visas.

– För egen del känns det relativt bra, i den här säsongen som visas nu får jag möjlighet att visa upp en annan sida av mig själv som inte visats tidigare. Det har hänt otroligt mycket sen två och ett halvt år tillbaka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.