Prins Harry, hertig av Sussex och Kung Charles III. Arkivbild. Foto: TT

Prins Harry deltar vid kung Charles kröning

Uppdaterad
Publicerad

Prins Harry kommer att närvara vid kröningen av kung Charles III 6 maj, det rapporterar flera brittiska medier. Hans hustru Meghan, hertiginnan av Sussex, stannar dock hemma.

Det har länge spekulerats om huruvida paret skulle delta vid kröningen av kung Charles III, nu står det klart att i alla fall monarkens son prins Harry kommer att närvara, hustrun Meghan stannar däremot tillsammans med parets barn i Kalifornien.

Det blir första gången han kommer ses tillsammans med den brittiska kungafamiljen sedan lanseringen av sin självbiografi ”Den andre” i januari.

I boken går han bland annat in på spänningar inom familjen och hur han alltid känt sig ”annorlunda” från resterande medlemmar. Titeln blev snabbt omtalad och lika snabbt en bästsäljare.

Tillfrågades för över en månad sen

Ceremonin kommer äga rum 6 maj i Westminster Abbey och husera över 2000 gäster, däribland flera kändisar och världsledare. Enligt BBC kontaktades prinsparet för över en månad sedan via e-post men det är alltså först nu som Harry bekräftar att han kommer närvara.

Under 2020 meddelade Harry och Meghan att de bryter med kungahuset. Och eftersom Harry inte är en aktiv medlem av hovet är det ännu oklart vilken roll han kommer att spela vid kröningen.

I klippet nedan får du svar på tre frågor om prins Harrys självbiografi ”Den andre”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.