Jonas Wahlström, Kakan Hermansson, Marie Göranzon, Petter Askergren Foto: TT

Profilerna om arbetsmarknaden

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingen är en ”lydig kontrollverksamhet”, som inte längre är något vidare på att förmedla jobb, tycker sociologen Roland Paulsen.

Kulturnyheterna frågade fyra profiler om första jobbet, relationen till arbetsmarknaden, och om de varit på Arbetsförmedlingen.

Artisten Petter Alexis Askergren slussades runt mellan olika arbetsplatser genom Arbetsförmedlingen i ett halvår. Sedan bestämde han sig för att gå tillbaka till skolbänken. Läs artikeln här.

Konstnären och programledaren Kakan Hermansson har arbetat sedan hon var tolv år. Hon tycker att arbetsmarknaden är rasistisk och orättvis. Läs artikeln här.

Djurexperten Jonas Wahlström driver Skansenakvariet i Stockholm. Han har jobbat i djurparken i stort sett hela sitt liv, och hade för dåliga betyg för att läsa vidare. Han vill se fler jobb på arbetsmarknaden. Läs artikeln här.

Skådepelaren Marie Göranzon började yrkeskarriären med att städa hotell. Nu jobbar hon fast att hon inte behöver, men har inga planer på att sluta. Arbete är bland det viktigaste i livet, tycker hon. Läs artikeln här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.