Foto: SVT

”De sa till mig att jag kommer vara död eller i fängelse vid 18”

Publicerad

Hans musik har strömmats mer än 35 miljoner gånger och med hiphopkollektivet Ghettosuperstars har Blizzy blivit ett av den senaste tidens största stjärnskott inom svensk hiphop. Kulturnyheternas Per Sinding Larsen har träffat Hamza ”Blizzy” Mohamed för ett samtal om nya albumet ”Selfmade”, kärleken till Husby och hur han slog igenom utan ett skivbolag i ryggen.

Efter två framgångsrika ep:s och låtar som ”En mill”, ”Diva” och nya Kapten Röd-samarbetet ”Onda ögat” är det dags för Husby-rapparen Blizzys debutalbum ”Selfmade”.

Tillsammans med rappare som Yasin Byn, Dree Low, Hasti B och Jaffar Byn är Blizzy del av Ghettosuperstars, som på senare år blivit en av svensk hiphops mest hajpade hiphopkollektiv. Deras musik har miljontals strömningar på Youtube och Spotify, en framgång som de nått utan stora skivbolag i ryggen.

Se ett utdrag ur mötet mellan PSL och Blizzy ovan, hela intervjun hittar du på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.