Hör musikkritikern Per Sinding-Larsen berätta om Meat Loafs speciella röst. Foto: TT/SVT

Per Sinding-Larsen: ”Hade röst i klass med en operasångare”

Uppdaterad
Publicerad

Marvin Lee Aday, alias Meat Loaf, är död. Musikkritikern Per Sinding Larsen kommer att sakna en dramatisk artist med gudabenådad röst.

Per Sinding Larsen såg Meat Loaf på scen när han turnerade med succéalbumet Bat out of Hell 1983. En av rockhistoriens mest sålda skivor.

– Det var Meat Loaf i sitt esse, en dramatisk och teatral föreställning. Det här dramatiska går igen i allt han gör. Det är aldrig gråskala utan alltid pompa och ståt när han gör entré. Oavsett om det handlar om hans egna låtar eller när han är med på film, till exempel i Rocky horror picture show där han nästan stjäl hela filmen, säger Per Sinding-Larsen.

Han betonar också rocksångarens speciella pipa:

– Meat Loaf var begåvad med en röst i klass med en operasångare. Därför blev hans låtar något som sprängde taket, de var så kraftfulla. Det var inte bara kompositionerna som var pampiga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.