Rebecca & Fiona ”har utvecklats enormt”

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick träffades 2007, och några år senare slog de igenom på SVT:s webb-tv, i en serie som följde den kaxiga duon när de dj:ade runt Sverige och producerade musik.

2011 kom debutalbumet och Rebecca & Fiona belönades med en grammis. Nu kommer uppföljaren ”Beauty is pain”.

Recensioner i Kulturnyheterna

”Första majtåget framstår som grått”

Kulturnyheternas musikkritiker Per Sinding-Larsen har lyssnat på album nummer två och gillar det han hör, i kombination med duons visuella image och budskap som de för fram i musikvideor, sociala medier, på kläder och förstås i låtarna.

– Frågan är om revolutionen har dansat i lika höga platåskor, lika stora hår eller i lika utsmetad ögonskugga. (...) Första majtåget framstår som lika grått som Norra bantorget utan artister som Rebecca & Fiona. Och deras politiska engagemang stannar inte vid en kampanj för LO eller att de uttalar sig i tidningsintervjuer, säger Per Sinding-Larsen.

”Effektiv danspop”

På albumet blandar duon influenser från 1980- och 1990-talen. Det är elektropop, sockrad med dagsaktuell house. Smart drag, tycker kritikern.

– De har utvecklats enormt. Den här skivan har tagit två år att göra och det är oerhört effektiv danspop, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Recensioner i Kulturnyheterna

Mer i ämnet