Ryska demonstranter sjunger ryske komikern Aleksandr Gudkovs humorlåt Akvadiskoteka. Foto: Aleksandr Gudkov

Ryska demonstranter protesterar med hjälp av humorlåt

Uppdaterad
Publicerad

Den ryske komikern Aleksandr Gudkov har gjort en trallvänlig låt om det så kallade aquadiscoteket i det palats som president Putin ska ha byggt åt sig själv. Nu sjungs låten av ryska demonstranter.

Protesterna i Ryssland började efter att Aleksej Navalnyj publicerade den så kallade palats-filmen. Filmen visar vad Navalnyj hävdar är president Putins slottslika byggnad vid svarta havet på 18 000 kvadratmeter. Den innehåller en underjordisk hockeyrink, striptease-scen och det så kallade aquadiscoteket, ett rum med en pool och en fontän.

Den ryske komikern Aleksandr Gudkov har snabbt gjort en låt vid namn Akvadiskoteka i vilken han häcklar korruption och överdåd, en låt som snabbt blev viral. Nu används låten som ett slags verbalt slagträ av ryska demonstranter i sina protester mot Putin.

I klippet ovan hörs demonstranter sjunga Aleksandr Gudkovs sång under protesterna i Moskva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.