Beyoncé tillsammans med sin idol Tina Turner vid Grammy-galan 2008. Foto: Kevork Djansezian/TT

Så minns stjärnorna Tina Turner – Beyoncé: ”Symbolen för kraft och passion”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen kom nyheten att den legendariska sångerskan, drottningen av rock 'n' roll, Tina Turner har gått bort. Internet fylls nu av artistkollegornas kondoleanser.

Beyoncé skrev ett meddelande adresserat till Turner på sin hemsida. ”Min älskade drottning. Jag älskar dig för evigt”, börjar hon meddelandet och fortsätter: ”Jag är så tacksam för din inspiration och för alla sätt som du har banat väg på. Du är styrka och motståndskraft. Du är symbolen för kraft och passion. Vi är alla så lyckligt lottade att ha bevittnat din vänlighet och vackra ande som för alltid kommer att finnas kvar. Tack för allt du har gjort.”

Rolling Stones-sångaren Mick Jagger sörjer sin artisikollega på Twitter och skriver bland annat: ”Jag är så ledsen över min underbara vän Tina Turners bortgång. Hon hjälpte mig så mycket när jag var ung och jag kommer aldrig att glömma henne.”.

”Chockad. Bedrövad.”

Även artisten Diana Ross har lagt upp ett minnesinlägg tillägnat Turner: ”Chockad. Bedrövad. Vi sänder våra kondoleanser till Tina Turners familj och nära och kära.” skriver hon.

Tidigare Destiny's Child-medlemmen Michelle Williams kommenterar Instagraminlägget som rapporterar om stjärnans död: ”Du har betytt så mycket för oss. Vila i frid”.

”Otroligt kraftfull sångerska”

Svenska artister minns också stjärnan. Carola Häggkvist hyllar Tina Turners känsla för rytm och skriver att ingen kan överträffa hennes vokalleverans i ett inlägg på Instagram

Gitarristen Jojje Wadenius spelade på låten ”Something beautiful remains” som är med på Turners album ”Wildest dreams” från 1996. Han beskriver Tina Turner som en ”otroligt kraftfull sångerska, som lyckades ta sig ur ett förhållande med en våldsam psykopat, och sedan hittade sin egen form”, i ett mejl till Kulturnyheterna.

Hårdrocksbandet Ghost, som nyligen släppte en cover av Tina Turners Mad Max-låt ”We don't need another hero (Thunderdome)”, har postat en bild på stjärnan på Instagram med hälsningen ”Vila i evig kärleksfull frid”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.