Se Mötet mellan de tidigare kollegorna och vännerna Louise Edlind Friberg och Ulf Brunnberg – som nu står på olika sidor i debatten om Saltkråkan. Foto: Mötet/SVT

Ulf Brunnbergs ilska mot nyinspelning av Saltkråkan: ”PK”

Uppdaterad
Publicerad

”Dumheter”, “Idioti”,  “Kan vi få slippa det?” – rubrikerna om nyinspelningen av klassiska serien Vi på Saltkråkan har varit många. Louise Edlind Friberg, som spelade Malin, förstår inte varför beskedet har väckt sådana reaktioner. Hennes före detta kollega Ulf Brunnberg menar däremot att Saltkråkan var en förebild som saknas i dagens samhälle – och nu riskerar att förstöras.

Louise Edlind Friberg är positiv till nyinspelningen och anser att folks upprördhet är överdriven. 

– Jag tycker att Saltkråkan kan få fortsätta att vara en gemensamhetsskapande bild av Sverige, men en som är lite breddad. En bild av Sverige som inte är så blond och blåögd, säger hon i SVT:s Mötet.

”Kallar det för PK”

Hennes tidigare kollega och vän Ulf Brunnberg är en av de som upprörs. Han menar att det är fantasilöst att göra en ny version. 

– Jag kallar det för PK, politiskt korrekt, det har inte ett dugg med Saltkråkan att göra.

Se hela Mötet om nya Saltkråkan måndagen den 24 maj klockan 21:45 i SVT1, eller redan nu på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.