Få en rundtur i Iron maiden-tåget i klippet. Foto: Elizabeth Watson

Se när Iron Maiden-tåget förbereds

Uppdaterad
Publicerad

Pandemin satte stopp för Iron Maidens besök i Göteborg förra året. Men nu är det äntligen dags. Ikväll intar heavy metal-legendarerna Ullevi för ett stopp på sin Legacy of the beast tour. Och Maidenfans som befinner sig i Stockholm kan ta sig dit i stil och gå ombord på det specialchartrade tåget ”Train 666”.

Närmre 300 passagerare tar sig till kvällens konsert med Iron Maiden på Ullevi i Göteborg med ”Train 666”. Tåget har utsmyckats i Maiden-skrud och fyllts med unika Maiden-prylar, bland annat en limiterad 12-tums vinyl med två Iron Maiden låtar som tagits fram i samråd med bandet.

– Vi vill göra det till en upplevelse för fansen, säger Darren Edwards, international products manager på Warner music.

Det har alltid funnits en varm relation mellan Iron Maiden och Sverige. Bandets skivor når alltid topplistorna och spelningarna är fullsmockade. Bandet verkar trivas väldigt bra i Sverige och passar på att hänga med kompisar innan spelningen.

– Hela bandet flög hit tidigt. Steve (Harris, basist i bandet. Reds. anm.) spelar fotboll dagen före spelningen som han brukar när han är i Sverige och Nico (McBrain, trummis i Iron Maiden. Reds. anm.) spelar antagligen golf med Lasse Berghagen precis som han brukar, säger Darren Edwards och tillägger:

– De älskar Sverige och vet att de svenska fansen är något alldeles extra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.