Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Simon Superti släpper albumet ”Hemlisar” – ”Vill få machomän att gråta” Foto: SVT

Simon Superti släpper albumet ”Hemlisar” – ”Vill få machomän att gråta”

Uppdaterad
Publicerad

På fredag släpper den prisade producenten och artisten Simon Superti albumet ”Hemlisar”. Med influenser av bland annat Cornelis Vreeswijk vill artisten ”få machomän att gråta”.

Från första början är han rappare men för ungefär åtta år sedan började han producera musik – något som ledde hela vägen till en Grammis i kategorin årets producent 2019.

På fredag släpper Simon Superti albumet ”Hemlisar” som rör sig mellan pop, rock och folkmusik. Albumets titelspår har beskrivits som en homage till den folkkäre vis-sångaren Cornelis Vreeswijk.

– Jag ser det här som en hiphop-platta på något sätt eftersom det är en blandning av genrer, men det kändes självklart för mig.

– Jag har ingen aning om vad jag håller på men det känns kul, säger han och skrattar.

”Folk leker så jävla hårda”

Ett mål som Simon Superti har med det kommande albumet är att få ”machomän att gråta”. Inspirationen kommer ifrån att ha vuxit upp kring tuffa killar.

– Jag tycker att killar generellt ska komma närmre sina känslor, jag tycker att folk leker så jävla hårda.

För att uppnå målet har Superti lagt in många av sina egna känslor.

– Det är det enda sättet att få folk att komma till sina känslor, att visa att jag också vågar. Det har varit en process men jag älskar att jag gjort det. Det är det närmaste jag kommit att ha tid hos en psykolog.

”Blattekomplex – det ska vi sluta med”

Ett av spåren på albumet heter ”Svartskallepunk” som genom att beskriva hur Superti nu kommer in på nattklubbar klädd i enbart tofflor tar upp ämnen som strukturell rasism.

– Nu är det inte så att alla ska gå och säga det ordet hit och dit. Men det här är vår låt. Där vi också får bete oss med distade guror och vara som dem och ha lika roligt. Det är vi som inte brukade få komma in på klubben men som får göra det nu.

– Det är det här blattekomplexet som vi borde sluta med. Att vi ska tacka för att vi får vara här. Vi har varit här och kommer fortsätta vara det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.