Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Per Sinding-Larsen tycker om Seinabo Sey och Stors nya album i klippet. Foto: TT

Veckans musiksläpp: Stor och Seinabo Sey

Uppdaterad
Publicerad

Veckans hetaste musiksläpp är två efterlängtade återkomster. Rapparen Stor är tillbaka med sitt första album på sex år och för Seinabo Sey har det gått fem år sedan det senaste albumsläppet. Båda två lever upp till förväntningarna, och mer därtill, konstaterar musikkritikern Per Sinding-Larsen.

Stors förra album hette ”Under broarna”, nu svävar han istället över broarna på omslaget till det nya albumet, som heter just ”Över broarna”.

– Stor har sökt sanningen i Sydamerika. Han har rest till heliga berg. Han har pratat med schamaner. Det är ljust, det är öppet, och livet över broarna ser ut att leka, säger Per Sinding- Larsen.

Musikfredag

På albumet gästar artister som popsnöret Thomas Stenström, hiphopduon Ison & Fille och popjazziga sångerskan Monica Mac.

”En ny sorts Seinabo Sey”

Seinabo Seys album ”The one after me” har ett helt nytt tilltal, menar Sinding-Larsen

– Det intimt och nära. Hon och hennes producent använder sig av röster och röstarrangemang på ett helt fantastiskt vis. Det är sirligt och väldigt speciellt och hon vilar i någon sorts blandning mellan jazz, hiphop och reagge och det är en en ny sorts Seinabo Sey som vi får stifta bekantskap med, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikfredag

Mer i ämnet