Foto: Joel C Ryan / AP / TT

Skådespelaren Jennifer Lawrence gör metoo-dokumentär

Publicerad

Jennifer Lawrence gör en serie dokumentärprogram för tv om metoo- och time's up-rörelserna, skriver Entertainment Weekly. Skådespelaren är en av många vars röster höjts i samband med den avslöjandena om filmproducenten Harvey Weinstein.

Serien, som ”Hunger games”-stjärnan ska göra tillsammans med journalisten och tv-personligheten Catt Sadler, ska handla om såväl sexuella trakasserier i Hollywood som löneskillnader i underhållningsindustrin.

Weinstein bad Lawrence om ursäkt

För bara några dagar sedan fick den sexualbrottsanklagade Hollywoodmogulen Harvey Weinstein be Lawrence om ursäkt, sedan han försökt få en stämningsansökan angående sexuella övergrepp som riktats mot honom av en grupp kvinnor nedlagd genom att bland annat citera stjärnan.

Weinsteins jurister ska ha återgivit hur Jennifer Lawrence i en intervju sa att filmmogulen ”alltid hade varit trevlig mot mig”, men utelämnade hennes tillägg; ”förutom när han inte var det — och då kallade jag honom för ett svin”. Även Meryl Streep har reagerat kraftigt sedan hon använts av Weinsteins advokater som exempel på skådisar som tidigare uttalat sig positivt om honom.

Flera dokumentära skildringar

Men Jennifer Lawrence och Catt Sadlers dokumentär är inte den första att aviseras i spåren av metoo-rörelsen. I förra veckan stod det klart att den brittiske producenten Simon Chinn, som fick en Oscar för sitt arbete med svenska Malik Bendjellouls dokumentär ”Searching for Sugar Man” 2013, ska producera dokumentären ”Weinstein”.

Den ska bland annat innehålla intervjuer med några av de skådespelare som vittnat om Hollywoodmogulens övergrepp. Regisserar gör Ursula MacFarlane.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet