Contagion från 2011. Foto: Warner Bros

Steven Soderbergh gör Contagion-uppföljare

Publicerad

Pandemifilmen Contagion från 2011 fick ett rejält lyft i mars när folk sökte efter igenkänning i kulturen. Nu säger regissören att en ”filosofisk uppföljare” kan vara på gång.

I Contagion bryter ett mystisk virusepidemi ut i Hongkong och amerikanska turister tar med smittan tillbaka hem till USA. I januari, när Kina drabbades av det nya coronaviruset, toppade den nio år gamla filmen plötsligt Itunes uthyrningslista. I Sverige ökade Contagion-tittandet med 4000 procent, rapporterade Dagens Nyheter i mars.

I veckan gästade filmens regissör Steven Soderbergh podcasten Happy sad confused och berättade att han och manusförfattaren Scott Z Burns håller på med en uppföljning.

– Jag har ett projekt under utveckling tillsammans med Scott Z Burns, en sorts filosofisk uppföljare till Contagion, säger han i podden, skriver People.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.