Marika Lagerkrantz och Stefan Sauk. Nederst från vänster: Morgan Alling, Amanda Ooms och Claire Wikholm. Foto: TT

Stjärnornas bråk på slottet

Uppdaterad
Publicerad
”Jag är glad över att jag landat i mig själv. Annars hade jag varit helt knäckt”. Så säger Morgan Alling om årets säsong av ”Stjärnorna på slottet”. Programmet där meningen är att yrkespersoner ska mötas. Nu vill han inte ha med Claire Wikholm att göra.

I jul sänder SVT den tionde omgången av ”Stjärnorna på slottet”.

Det betyder att det är tio år sedan första säsongen, delvis förknippad med konflikter kring skådespelaren Börje Ahlstedt, sändes. I somras var det Claire Wikholm, Amanda Ooms, Marika Lagercrantz, Stefan Sauk och Morgan Allings tur att spela in 200 timmar reality-tv under en vecka. Några av skådespelarana förvaltar den jubilerande Ahlstedtska osämjan väl.

– Det är så när man stänger in fem skådespelare i ett rum. Det klart att det skar sig. Alla är olika och jag fick ta skiten. Mycket. Men jag är glad över att jag hunnit landa i mig själv, annars hade jag faktiskt varit helt knäckt, säger Morgan Alling.

”Pallade inte mer”

Det var Claire Wikholm som gav skit, tycker Alling. I ett av de kommande programmen framhåller Wikholm att killarna i skådespelarskaran hörs mest hela tiden. Det retar upp Stefan Sauk och Morgan Alling, som i sin tur upplever att de konstant blir avbrutna.

– Jag fick inte prata till punkt i mitt eget program. Efter fem dagar reste sig Stefan och gick från bordet. Han pallade inte mer. Och jag förstår honom. Jag kan uppleva att det var lite sorgligt, säger Morgan Alling.

– Jag har aldrig varit hackkyckling under hela mitt professionella liv. Jag vet inte varför om jag ska vara ärlig. Men jag är inte intresserad. Jag har gjort program och mobbing och kränkningar och vet hur jag ska separera. Jag vet hur jag ska förhålla mig till det för att inte ta det personligt.

”Har ingen relation nu”

Morgan Alling hade längre beundrat Claire Wikholm, berättar han, men kände besvikelse över mötet med idolen.

– Vi har ingen relation nu. Jag är inte intresserad. Jag har levt med hustrumisshandlare och människor som tryckt ner mig. Nu har jag lämnat det där. Jag älskar att prata med människor om livsöden, men den där skiten? Jag känner igen typen: man är väldigt gullig, snäll och söt. Sedan slår man. Sedan ber man om ursäkt. Jag har sett det lite för ofta. Så väljer hon att leva men jag kommer inte att umgås med den typen av människor. Det var därför jag slutade på Dramaten också. Så fungerar det i alla starka hierarkier.

– Jag blev besviken över att en person som jag beundrat inte hade den glorian.

”Väldigt jobbigt”

Claire Wikholm säger att konflikt är oundvikligt med ett inspelningsschema som på slottet. Med fyra tv-team hack i häl tolv timmar om dagen.

– Det var väldigt roligt och väldigt, väldigt jobbigt. Ibland tänkte jag att nej fan, nu åker jag hem. Vi var fem starka personer som egentligen var rätt så lika. Det var mycket överraskningar, mycket svalda aggressioner och plötsligt spricker man. Och bråkar. Men jag tror inte att vi bråkade tillräckligt mycket. För jag förstod att somliga hade retat sig på mig, och att jag inte riktigt hade vetat om det, säger hon.

”Tyckte jag var en ond människa”

Nu, drygt fem månader efter inspelningen, har Claire Wikholm upprättat vänskapsband med Amanda Ooms och Marika Lagercrantz, säger hon. Men Stefan Sauk har hon slutit fred.

– Stefan var mest arg på mig. Han tyckte att jag var en ond människa. Det säger han inte i bild, men han sa det till mig. Jag blev fullständigt chockad. Jag kan vara elak och säga dumma saker, men ond...? Det finns få onda människor. Jag vet inte ens särskilt många, och att jag skulle vara det tyckte jag var hemskt.

”Tycker inte om mig”

Claire Wikholm och Stefan Sauk har pratat om det.

– Stefan hade glömt att han sa så. Men jag var helt knäckt och frågade runt bland vänner jag litar på, som är ärliga, om jag var ond. De trodde inte jag var klok. Nu kan Stefan och jag pratat, vi är ganska lika egentligen. Men Morgan tycker inte om mig, säger hon.

– Jag försökte klappa honom lite på foten när vi såg programmet tillsammans förut, då drog han bort den. Han förlåter mig inte. Han tycker att jag förstörde hans dag. Det är lite sorgligt. Jag har inget särskilt emot honom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stjärnorna på Teleborgs slott

Mer i ämnet