Demonstrationer i Salt Lake City under onsdagen. Foto: Rick Bowmer/TT

Stopp för Cops på svenska kanaler

Uppdaterad
Publicerad

Nent Group, som driver tv-kanalerna TV3, TV6 och TV10, stoppar sändningarna av den amerikanska tv-serien Cops, skriver Dagens media.

”Från och med nästa vecka ingår Cops inte i våra tablåer för de kommande månaderna”, säger Filippa Wallestam, innehållschef på Nent, till Dagens Media.

Den amerikanska realityserien, som tar med tittarna på den amerikanska polisens patrullarbete, har tidigare visats på Nent Groups TV3, och därefter på systerkanalerna TV6 och TV10.

Nent Groups beslut kommer två dagar efter Paramount Networks besked att man nu stoppar Cops för gott. Beslutet fattades i kölvattnet av den massiva protestvåg som skakat USA efter George Floyds död vid ett polisingripande den 25 maj.

Enligt Filippa Wallestam kommer man nu att genomföra en granskning av den amerikanska serien.

”Vi har valt att lyfta ut programmet för att göra en grundlig utvärdering av innehållet”, säger Filippa Wallestam, innehållschef på Nent till Dagens media.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.