Svensk döstädning blir amerikansk reality-serie

Uppdaterad
Publicerad

2017 gavs Margareta Magnussons bok Döstädning: Ingen sorglig historia ut. I ett kommande tv-program ska amerikaner få besök av en svensk döstädare som hjälper dem att få ordning i sina hem.

Boken Döstädning handlar om att gå igenom de saker man samlat på sig under livet: städa, sortera, slänga och kategorisera för att bespara anhöriga arbetet efter att man har dött. Begreppet har även kommit att omfatta städning och organisering i bredare bemärkelse.

Nu rapporterar branschtidningen Variety att boken blir amerikansk städ-reality. Varje avsnitt ska vara en timme långt och en svensk döstädare ska hjälpa de medverkande att få ordning i sina hem.

Margareta Magnusson producerar

Producent är komikern Amy Poehler, som har viss Sverige-koppling via sin bror som bor i Stockholmsområdet.

Programmet, som har titeln The gentle art of swedish death cleaning, har med både Margareta Magnusson och hennes dotter, SVT-medarbetaren Jane Magnusson, som exekutiva producenter.

Premiärdatum är ännu inte satt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.