Majgull Axelsson, Alex Schulman och Åsa Linderborg. Foto: Bresciani/Montgomery/Olsson/TT

Svenska författare i fokus på årets digitala bokmässa

Uppdaterad
Publicerad

Årets bokmässa 2020 blir digital med fokus på svenska författare. Alex Schulman, Majgull Axelsson och Åsa Linderborg är några av namnen, men även internationella stjärnor som Salman Rushdie och Jacqueline Woodson medverkar.

Årets svenska utgivning och författare står i rampljuset på årets digitala bokmässa. Under fyra dagar, 24-27 september, kommer totalt 140 studiosamtal att finnas tillgängliga att strömmas på Bokmässan Play.

Precis som besökarna är vana vid från den fysiska bokmässan kommer programmet att delas upp i en mer branschorienterad del under de två första dagarna, för att sedan rikta sig till den stora allmänheten 26-27 september.

Svenskar i fokus

Bland gästerna finns svenska författarnamn som Majgull Axelsson, Klas Östergren, Alex Schulman, Åsa Linderborg, Björn Ranelid, Jason Timbuktu Diakité, Gina Dirawi och Martin Hägglund.

Samtalen direktsänds och spelas in utan närvaro av publik från bland annat Svenska Mässan i Göteborg och Fotografiska i Stockholm. Det blir även några intervjuer inspelade i New York, med storstjärnorna Jacqueline Woodson, Ben Lerner, Jonathan Safran Foer, Valeria Luiselli och Salman Rushdie.

Totalt medverkar ungefär 440 författare, forskare, journalister och sakkunniga i programmet.

Tema Sydafrika skjuts upp

Planen att ha Sydafrika som temaland och hedersgäst 2020 har skjutits upp på grund av coronakrisen, med undantag för några poesisändningar från Johannesburg under lördagen.

Årets program på Bokmässan Play är gratis för tittarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.