Trots restriktioner hoppas den elektroniska festivalen Intonal kunna genomföra sitt evenemang i sommar. Foto: Ebba Torstensson/SVT

Svensk elektronisk festival vägrar ställa in

Uppdaterad
Publicerad

Den elektroniska festivalen Intonal i Malmö har inga som helst planer på att ställa in årets upplaga. Om inga restriktioner lättas före 16-20 juni, då festivalen äger rum, kommer arrangörerna hålla festivalen med endast åtta personer i publiken. Detta rapporterar Musikguiden i P3.

Precis som förra året ser det inte ut att bli någon större festivalsommar i år heller. Men vissa festivaler är mer envisa än andra.

För en dryg månad sedan kunde vi rapportera att reggeafestivalen Öland Roots förbereder för alla scenarion där man ska kunna arrangera festivalen i sommar. Nu rapporterar Musikguiden i P3 att även den elektroniska malmöfestivalen Intonal ställer in sig på att arrangera en festival i år.

”Vi vill göra någonting för branschen, artisterna och folk som jobbar med det här och inte bara lägga oss ner platt. För mig har det ett stort värde att göra de här konserterna hur komplicerat det än är, så det ska bli skitkul!” säger arrangören Ulf Eriksson till Musikguiden i P3.

Kommer följa alla restriktioner och rekommendationer

Festivalen kommer att hållas 16-20 juni och äga rum på olika platser i Malmö, med sin bas på kulturhuset Inkonst. Bland de bokade artisterna finner vi bland annat Anna von Hausswolff, KMRU och House of North.

Enligt de restriktioner och rekommendationer som just nu gäller får man bara samlas åtta personer åt gången. Någonting som festivalen till fullo tar hänsyn till. Igår släppte festivalen sina första biljetter. Hela åtta stycken till varje spelning. Men arrangörerna hoppas att restriktionerna kommer lättas på innan festivalen går av stapeln, och att man då kan öppna upp för fler festivalsugna deltagare.

”Vi följer alla restriktioner som kulturbranschen är anlagd med så än så länge är det ju tydligt – åtta personer per spelning i publiken”, säger Ulf Eriksson till Musikguiden i P3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.