”Man är ju också med något längre i tävlingen”, säger festivalgeneralen Christer Björkman om förändringen. Foto: TT

SVT:s förändring i Melodifestivalen – drar ut på resultaten från duellerna i andra chansen

Uppdaterad
Publicerad

I kväll avgörs allt för de åtta artisterna i Andra chansen – när dammet har lagt sig står det klart vem som går vidare till finalen av Melodifestivalen. Nu, i elfte timmen, ändrar SVT upplägget och drar ut på resultatshowen.

– Det blir längre väntan för artisterna på resultatet ja, men man är ju också med något längre i tävlingen, säger festivalgeneral Christer Björkman.

Andra chansen är den sista chansen att ta sig till finalen av Melodifestivalen nästa vecka. Upplägget går, precis som tidigare, ut på att åtta artister gör upp mot varandra i fyra dueller. Tittarna kan fortfarande ringa och rösta under varje duell, men vem som går vidare kommer inte att presenteras förrän tillsammans med startordningen inför finalen i slutet, vilket alltså är en förändring.

Det nya upplägget presenterades av festivalgeneral Christer Björkman under fredagens genrep.

Melodifestivalen 2019

Sarah Dawn Finer: ”Känns som att vi är någon slags sportkommentatorer”

Programledaren Sarah Dawn Finer säger till TT att andra chansen i mångt och mycket känns som ett sportevenemang i sitt upplägg.

– Det känns som att vi är någon slags sportkommentatorer. Under genrepet kändes det som att en artist sjöng och vi gick in och sa ”De sjöng! Ring och rösta!”.

Christer Björkman vill inte svara på frågan om förändringen görs för att hålla kvar tittarna men kommenterar upplägget i ett sms till SVT Nyheter.

”Det här är en modell som vi hade för några år sedan som årets innehållsproducent gillade och tog tillbaka. Andra chansen är det enda av våra program som inte är lika styrt i sitt format och som vi kan laborera lite med”.

”Blir längre väntan för artisterna”

Ger ni inte artisterna extra ont i magen nu?

”Det blir längre väntan för artisterna på resultatet ja, men man är ju också med något längre i tävlingen”, skriver Christer Björkman.

Här är duellerna i andra chansen:

  • Duell 1 – Andreas Johnson mot Anna Bergendahl
  • Duell 2 – Vlad Reiser mot Nano
  • Duell 3 – Martin Stenmarck mot Lisa Ajax
  • Duell 4 – Rebecka Karlsson mot Arvingarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2019

Mer i ämnet