Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Konserten är en enda stor present till svenska fansen” – se Tali da Silvas recension av Taylor Swifts första av tre konserter i Stockholm. Foto: Christine Olsson/TT

Taylor Swift på Friends arena slog publikrekord tre dagar i rad

Uppdaterad
Publicerad

Taylor Swift slog publikrekord tre dagar i rad på Friends arena i Stockholm.

Det nya rekordet för en enskild konsert är 60 243 personer, uppger arrangören.

Taylor Swifts mastodont-turné "The eras tour" fortsätter att slå rekord. Den första av de tre Sverigespelningarna blev den mest besökta på Friends arena någonsin. Det rekordet överträffades på lördagen, och söndagens konsert överträffade sedan de två första kvällarna med 60 243 personer i publiken.

Sammanlagt såg 178 679 personer hennes Sverigespelningar.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

Därmed klår Swift Bruce Springsteens tidigare rekord från 2013, då 167 160 fans såg hans tre konserter på samma arena.

Swifts världsturné inleddes i mars i fjol. Den är Swifts sjätte i ordningen och spänner över fem kontinenter. Den har dominerad det populärkulturella nyhetsflödet sedan starten, och i de länder där den har gjort nedslag har ekonomin och turismen fått ett rejält lyft. Turnén är även den mest inkomstbringande som någonsin har genomförts, med intäkter hittills på över tio miljarder dollar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taylor Swifts konserter i Stockholm

Mer i ämnet