Camilla Henemark får nu en ursäkt av tidskriften Tiden. Foto: Scanpix

Tiden ber Camilla Henemark om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

”Förlåt, Camilla Henemark!” – Daniel Suhonen, chefredaktör för Tiden, ber om förlåtelse för den omtalade satirbilden. Kungahuset får dock ingen ursäkt.

Elisabeth Ohlson Wallins omtalade fotomontage, som publicerades i tidskriften Tiden i förra veckan, fortsätter att väcka debatt. Efter att Camilla Henemark, som avbildas naken på bilden, hotat med rättsligt efterspel svarar nu tidningens chefredaktör Daniel Suhonen. Det rapporterar Kulturnytt.

I ett inlägg på tidningens blogg, med titeln ”Förlåt, Camilla Henemark!”, skriver Suhonen att Henemark ”naturligtvis” har möjlighet att stämma tidningen. Han menar dock att publiceringen inte avsåg att såra henne.

Uppsåtet, skriver han, ”har varit just feministiskt: att med satiren som redskap granska de män som uppenbart utnyttjat sin ställning mot kvinnor. Men om den kvinna som sätts att gestalta det blir upprörd måste man säga det enda rimliga, nämligen: Förlåt.”

Någon ursäkt till kungafamiljen ger Suhonen däremot inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.