Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Margot Robbie som Barbie, en ung Harrison Ford och ett historiskt stunt av Tom Cruise är några av årets största filmsnackisar. Hör varför i klippet ovan. Foto: trailers från Barbie, Mission Impossible 7, Indiana Jones and the Dial of Destiny

Tips: Filmerna att hålla koll på 2023

Publicerad

Ett nytt år innebär även en massa nya filmer på biodukarna. Men vilka filmer ska man hålla koll på och vilka tros bli årets stora snackisar? Journalisten Christina Jeurling Birro gästade Morgonstudion och gav sina bästa tips.

Det är inte bara en ny ”Mission Impossible”-film som kommer ut i år, utan även klassiska ”Indiana Jones” gör comeback – självklart med Harrison Ford i huvudrollen, men som en föryngrad version av sig själv.

– Det har varit mycket förhandssnack om att 80-åriga Ford i filmen kommer att ha gått igenom den här ”de-aging”-processen, som man minns från filmen ”The Irishman” till exempel, säger Christina Jeurling Birro.

Andra filmer som det redan snackas mycket om är ”Cocaine Bear”, som Birro tror kan bli årets komedi, Oscarstippade filmen ”Tár” med Cate Blanchett i huvudrollen och Spielberg-självbiografin ”The Fabelmans”.

Se fler tips – och klipp på en av filmhistoriens största stunts i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.