Benedict Cumberbatch spelar Julian Assange och Daniel Brühl porträtterar Daniel Domscheit-Berg i kommande ”The Fifth Estate”. Foto: DreamWorks/ Frank Connor

Titta: Cumberbatch i rollen som Assange

Uppdaterad
Publicerad

Första bilden från den kommande filmen om Julian Assange är ute.

Benedict Cumberbatch är känd som huvudperson i tv-serien ”Sherlock” och från den nya storfilmen ”Hobbit: En oväntad resa”, där han är den onda Necromancer.

Nu ger han sig på en karaktär som är i allra högsta grad vid liv, och vars steg följs tätt av världens alla medier: Julian Assange. I dag kom den första bilden som visar Cumberbatchs förvandling till Wikileaks-grundaren. Reaktionerna runt om i världen är blandade, men många påpekar att skådespelaren inte är porträttlik.

Fallet Assange

Hur viktigt är det egentligen att en skådespelare ser ut som sin förebild? Filmbloggens Kristoffer Viita har listat några exempel på mer och mindre lyckade försök att hitta en porträttlik skådis. Läs om Cornelis, Järnladyn och fler filmer här.

Filmen om Julian Assange heter ”The Fifth Estate” och Cumberbatch spelar mot bland andra svenska  Alicia Vikander.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Assange

Mer i ämnet