Tre erkänner avlyssningsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Tre före detta journalister har erkänt sig skyldiga i den första rättegången efter telefonavlyssningsskandalen på nu nedlagda News of the World i Storbritannien.

Under onsdagen erkände Neville Thurlbeck, James Weatherup och Greg Miskiw sig skyldiga till brott relaterade till telefonavlyssningen.

Inför skranket vid rättegången, kallad ”århundradets rättegång”, står också två av tidningens tidigare högsta chefer, Rebekah Brooks och Andy Coulson. Den senare var premiärminister David Camerons kommunikationschef när skandalen briserade i juli 2011.

De två anklagas för att olagligen ha hackat 600 personers röstbrevlådor, bland dem en mördad skolflicka och kändisar som Paul McCartney, och för att ha mutat offentligt anställda tjänstemän i syfte att hitta nyheter och gömma bevis. Båda nekar till anklagelserna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avlyssningskandalen i brittisk press

Mer i ämnet