Tre poddtips för julledigheten

Uppdaterad
Publicerad

Journalisten och programledaren Johannes Cakar tipsar om tre poddar som spänner mellan politik, humor och vardagliga samtal.

”Skitsamma walla!”

Hassan, Musti och Josef eller MinFakkinBror som de också kallas, lyckas vad många andra youtubers och sociala medier-komiker misslyckas med i sin podcast ”Skitsamma Walla!”.

Deras otroliga kemi är inbjudande och varm, det känns som att man sitter bredvid dem i vardagsrummet och man vill hoppa in i deras konversationer som ofta urartar.

I podden får vi höra om allt från deras vardagliga liv som inte alltid känns så vanligt, till ämnen och historier som vi sällan får höra i svenska podcast.

”Brilliant Idiots”

Den amerikanska podden ”Brilliant Idiots” har länge varit en hemlig juvel hos många lyssnare, med populära radioprataren Charlamagne Tha God och komikern Andrew Schulz har de i flera år bjudit på heta takes inom populärkultur och amerikansk politik.

Som namnet antyder så är det två personer som inte alltid låter fakta styra diskursen, utan låter känslan av två roliga idioter förstärkas, medan det samtidigt snabbt kan vända och bli känsloladdat och tungt.

”Amie & Fanna”

Fanna och Amie är kända från podden Raseriet, som blev populär med ämnen om sociala orättvisor för afrosvenskar och rasifierade personer i Sverige.

Podden är nu nedlagd, men nu har de hittat sin nya podcast Amie & Fanna. Duon sitter fortfarande på samma sylvassa samhällsanalyser men de bjuder även in till det vardagliga samtalet på internet, med ämnen som dyker upp i det vanliga flödet samt deras egna liv.

Det blir relaterbart, roligt men kommer även med ett djup. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.