Hör tv-kritiker Kim Veerabuthroo Nordberg exempel på tre lyckade spinoffer. Foto: Disney+/ SVT

Tv-kritikern: Här är tre spinnoffer att hålla koll på

Uppdaterad
Publicerad

När spinoffen blir allt fler kan det vara svårt att välja i rätt. Kulturnyheternas tv-kritiker Kim Veerabuthroo Nordberg listar tre aktuella spinnoffer att hålla koll på.

Ms Marvel (Disney+)

En förtjusande ny serie från superhjälteindustrigiganten Marvel. Ms Marvel handlar om Kamala Khan en pakistansk-amerikansk tonåring, besatt av superhjälten Captain Marvel. Redan i första avsnittet snubblar Kamala över sina egna superhjältekrafter. Det här är en serie med gott humör som tar tonårsproblem på allvar – dessutom med ett perspektiv jag aldrig har sett förut i superhjältegenren.  

Better Call Saul (Netflix)

Better Call Saul kallas ofta världens bästa spin off. Det här är en noggrann karaktärsstudie som följer den omoraliske advokaten Saul Goodman från succéserien Breaking Bad. Långsam som livet självt handlar Better Call Saul om hur vanliga dåliga beslut kan urarta i en omoralisk malström som i slutändan förändrar en människa i grunden.  

House of the Dragon (HBO MAX)

Fantasyserien Game of Thrones förändrade allt – aldrig förut har så många ögon vänts mot skärmarna för att se drakar och svärd. Inte så konstigt att en hel bukett med spin off-serier är planerade. Den första att bli verklighet är House of the Dragon – premiär i augusti och ser ut att vara en värdig uppföljare till världens största drama-serie.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.