TV4 avbryter samarbete med Metro

Uppdaterad
Publicerad

Under dagen meddelade TV4:s programdirektör Viveka Hansson att kanalen avbryter samarbetet med Metros Viralgranskaren, till följd av ägaren Mats Qvibergs skandalomsusade uttalanden.

– Vi känner oss inte längre helt övertygade om att redaktionen på Metro kan jobba så självständigt och fristående som en redaktion bör få göra. Givetvis med anledning av hur de nya ägarna har uttryckt sig de senaste dagarna kring att rensa kring att rensa ut medarbetare på Metro och på Viralgranskaren, säger Viveka Hansson, programdirektör på TV4 till Kulturnyheterna.

LÄS MER: Qviberg ångrar intervju med Nyheter Idag

Metro och Qviberg

Inget förhastat beslut

Metros nye ägare Mats Qviberg har hamnat i blåsväder sedan han i en intervju med sajten Nyheter Idag kallat en av sina reportrar för ”stalinist” och uttryckt att man borde ”bli av med” denne.

– Mats Qviberg, som har uttryckt detta kring att rensa ut bland medarbetare, har gjort det upprepade gånger, och nu senast på SVT i morse. Så jag känner inte alls att det är ett förhastat beslut, säger Viveka Hansson.

LÄS MER: Qviberg: ”Ja, det var olämpligt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Metro och Qviberg

Mer i ämnet