Tom Cruise under presskonferensen för den kommande uppföljaren till Top Gun – Maverick – på Comic Con i San Diego i somras. Foto: TT

TV4 fälls för störande reklamavbrott – igen

Uppdaterad
Publicerad

TV4 fälls på nytt i Granskningsnämnden för att på ett störande sätt avbrutit en långfilm med reklam. Denna gång handlar det om kanalens visning av Top Gun, och TV4 riskerar nu vite på 50 000 kronor.

I beslutet menar Granskningnämnden att TV4 avbrutit filmen Top Gun med ett reklaminslag i en central scen. Det var när karaktären Maverick (spelad av Tom Cruise) sjunger för en kvinna i en bar, som kanalen satte in ett reklaminslag. Men det upplevdes som störande och anmäldes till Granskningsnämnden, som nu fäller TV4.

TV4 har flera gånger tidigare fällts för störande reklaminslag i sina filmvisningar. I maj klandrades kanalen för fem störande reklaminslag i en visning av Döda poeters sällskap, och ålades med 250 000 kronor i vite.

Granskningsnämnden har nu ansökt om en avgift på 50 000 kronor för Top Gun-avbrottet, något som förvaltningsrätten kommer att ta beslut om senare i år. TV4 själva har tidigare sagt att man genomfört ”omfattande åtgärder” för att lösa problemet med störande reklamavbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.