Foto: SVT (Grafik)

TV4:s nyhetschefer sågar nedläggning

Uppdaterad
Publicerad

”Ett allvarligt strategiskt felbeslut”. Så beskriver nyhetscheferna vid TV4:s lokala redaktioner beslutet från ledningen om att lägga ner de lokala nyhetssändningarna, i ett öppet brev.

Femton nyhetschefer som har undertecknat brevet anser att beslutet bara handlar om pengar och att lokalnyheterna är det som skiljer TV4 från andra underhållningskanaler.

”De lokala röster som i framtiden kommer att höras av TV4-tittaren blir Bonde söker fru, Gladiatorerna och Så mycket bättre”, skriver nyhetscheferna.

TV4 lägger ned lokalredaktioner

TV4:s ledning har tidigare sagt att anledningen till nedläggningen är att bland annat omfördela resurser och satsa digitalt.

”Man struntar i det som händer”

Men cheferna bakom brevet menar att ledningen rätt och slätt struntar i vad som sker runt om i landet:

”Den förstärkning av riksredaktionen, med 25 reportrar spridda över landet som man planerar ska ersätta de lokala redaktionerna är en rökridå, i ett försök att mildra det faktum att man struntar i det som händer i övriga delar av landet”.

Snart ska beslutet om nedläggning av de lokala redaktionerna klubbas på TV4. Nyhetscheferna anser att ledningen måste backa från beslutet.

I tv-inslaget intervjuas Jonas Engman, Nyhetschef för TV4 i Växjö, Kalmar och Blekinge.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

TV4 lägger ned lokalredaktioner

Mer i ämnet