Adrian Boberg och Helle Schunnesson Foto: Jakob Dahlström/TV4

Två programledare hoppar av ”Big brother”

Uppdaterad
Publicerad

Realityserien ”Big brother” mister programledaren Adrian Boberg och panelmedlemmen Helle Schunnesson, som lämnar produktionen i protest mot en deltagares högerextremistiska förflutna.
Även deltagaren Jessica Pamlin har lämnat dokusåpan, men av andra skäl.

Adrian Boberg och Helle Schunnesson valde att lämna serien sedan de fått reda på att en av säsongens deltagare har tidigare kopplingar till högerextremism och tatueringar med nazistsymboler.

– Det är deras beslut och vi respekterar det, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4, till Aftonbladet.

Bendrik säger att deltagaren har tagit avstånd från sitt förflutna, vilket han talat om i programmet.

Adrian Boberg var programledare tillsammans med Malin Stenbäck, som fortsätter i rollen. Schunnesson ersattes av Edvin Törnblom i måndagens program.

Deltagare lämnade

Tidigare under gårdagen meddelade deltagaren Jessica Pamlin att hon hoppar av produktionen, efter bara tre dagars medverkan.

Den 23-åriga Youtubeprofilen gjorde entré i ”Big brother-huset” i fredags sedan två av de ursprungliga deltagarna blivit avstängda.

”Så jävla oklart”

Beskedet kommer några timmar efter att det stod klart att huset får ytterligare en invånare. På måndagen anslöt sig också den nye deltagaren Martin Forstén efter att TV4 hört av sig med kort varsel.

– Har inte någon koll på det där jävla programmet. Känns så jävla oklart allting. Jag följer bara strömmen, säger han till Aftonbladet.

Två slängdes ut

30-årige Forstén jobbar som snickare och beskrivs som en sportkille som har spelat hockey i stort sett hela livet. Han säger att han är ”rätt typ av människa” för att bli inspärrad med de andra deltagarna. Men själv sökte han inte till programmet – det gjorde hans systrar åt honom.

– De ringde mig och sa ”nu har vi sökt in till ”Big brother” och jag bara ”what the fuck”. Sen blev jag kallad till en intervju, tänkte att ”va fan, jag kör på”, säger han.

Förra veckan fick två deltagare åka hem efter att båda hade uttryckt antisemitiska åsikter. Förutom Pamlin och Forstén har även Lennie Hansson anslutit sedan dess.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer