Skådespelaren Uma Thurman. Foto: TT

Uma Thurman bryter tystnaden om Harvey Weinstein

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska skådespelaren Uma Thurman har för första gången kommenterat anklagelserna mot Harvey Weinstein direkt. ”Du förtjänar inte en kula”, skriver Thurman på instagram.

Skådespelaren har gjort flera filmer tillsammans med den våldtäktsanklagade producenten, bland annat Kill Bill och Pulp fiction. När skandalen kring Harvey Weinstein först avslöjades avböjde Thurman dock att kommentera. I en intervju i oktober sa hon, enligt the Guardian, att hon vara för arg för att uttala sig kring Weinstein. Men nu tar skådespelaren bladet från munnen. 

Uma Thurman publicerade på torsdagen en bild på sig själv från hämndfilmen Kill Bill och skrev:

Harvey Weinstein-affären

”Jag sa nyligen att jag var arg och jag har ett par skäl, #metoo, om du inte kan tyda mitt ansiktsuttryck. Jag känner att det är viktigt att ta sin tid, att vara rättvis och exakt, så... Glad Thanksgiving allihop! (Förutom du Harvey och alla dina onda konspiratörer – Jag är glad att det tar lång tid, du förtjänar inte en kula).

Thurman avslutade meddelandet med orden ”stay tuned”, troligen en hint om att skådespelaren ämnar komma med ytterligare vittnesmål.

Uma Thurman gjorde under torsdagen ett uttalande på Instagram där hon önskade alla utom den våldtäktsanklagade filmproducenten Harvey Weinstein en glad Thanksgiving. Foto: Instagram

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Harvey Weinstein-affären

Mer i ämnet