Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I sommar släpps uppföljaren till det populära spelet. Foto: pressbild/ SVT arkiv

Uppgifter: Uppföljaren till storspelet ”runt hörnet”

Uppdaterad
Publicerad

Ett av de största spelen genom tiderna kan få en uppföljare. Efter åratal av rykten ska en testversion av Counter-Strike 2 vara redo att släppas redan  i mars, enligt uppgifter.

Redan i slutet av februari 2023 började rykten om ett nytt Counter-Strike ny fart efter att spelutvecklaren Valve utan vidare bytt omslagsbild på sitt Twitter-konto. Och ytterligare bränsle till diskussionerna kom när en ny grafikkortsdrivrutin från företaget Nvidia erbjöd stöd för ”cs2.exe”.

Vissa trodde att hintarna var ännu ett falskt alarm, men nu publicerar den välrenommerade e-sportjournalisten Richard Lewis uppgifter om att spelet faktiskt är på väg. Inte nog med det så är det praktiskt taget klart, enligt hans källor.

Antalet ”ticks” i fokus

En av de stora nyheterna är att spelet kommer att köras med 128 tick – det vill säga att spelet kommer att behandla information från spelarnas datorer 128 gånger per sekund, enligt uppgifterna.

Det är en dubbelt så hög tickfrekvens som på de officiella servrarna i föregångaren Counter-Strike: Global Offensive.

Spelare influgna i hemlighet

Spelet ska redan ha testats av en grupp Counter-Strike-proffs som flugits in i hemlighet till spelutvecklarens huvudkontor i Seattle. Huruvida spelet kommer att bli en uppgradering av befintliga Counter-Strike eller släppas som ett separat spel är oklart.

Spelutvecklaren Valve har inte kommenterat uppgifterna hittills.

Hur såg det ut när originalspelet Counter-Strike tog världen med storm då det släppet vid millennieskiftet? Se bilderna från SVT:s arkiv i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.