Dataspel. Foto: Lise Åserud/TT

Spelförsäljningen ökar kraftigt i hela Norden

Uppdaterad
Publicerad

Enligt branschorganisationen Dataspelsbranschen har den digitala försäljningen av spel i Norden ökat med nästan en fjärdedel.

Siffrorna för Norden visar att digital försäljning av spel har ökat med 23 procent om man jämför vecka 16 i år med samma vecka förra året. Den fysiska försäljningen har minskat under samma period och Per Strömbäck, talesperson för Dataspelsbranschen, understryker att försäljningen skulle ha ökat digitalt även utan pandemi.

”Ökningen visar en tydlig corona-effekt, det hade dock med all sannolikhet ökat även utan corona”, skriver han till Kulturnyheterna.

Enligt Strömbäck har branschen klarat sig relativt bra jämfört med andra näringar inom kultur- och nöjesområdet, men det är inte bara goda nyheter. Produktioner försenas och stora e-sportsevenemang ställs in, skriver han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet